Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 125 gram
kakao 40 gram
mleko 3/8 l
jaja 3 szt
śmietana 30% 1/4 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.metalową misę wstawić do kąpieli wodnej i postawić na ogniu.Cukier,kakao,mleko,jajka wymieszać w misie i ubijać tak długo,aż ciepły krem zgęstnieje. Odciśniętą żelatynę dodać do kremu i mieszać,aż do rozpuszczenia.Misę z kremem wstawić do zimnej kąpieli wodnej i schłodzić,często mieszając. Śmietankę ubić na sztywno i wymieszać z kremem. Masą napełnić małe foremki,przykryć i odstawić do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak