Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A LA FORSZMAK.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 20 dag.
boczek 10 dag
mięso wieprzowe 10 dag
papryka 1 szt.
papryka marynowana 1 szt.
ogórek kiszony 3-5 szt
koncentrat pomidorowy 1/2 słoik.
natka pietruszki do smaku
pieprz mielony ( kolorowy ) do samku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
papryka mielona do smaku
woda 2-3 l.
por 1 szt.
mąka 3-4 łyż.
marchew 1 szt.
pietruszka korzeń 1 szt.
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt.
cebula 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: A LA FORSZMAK.

Kiełabsę, boczek i mięso (może być z kością, którą potem trzeba usunąć a mięso podzielić na cząstki-gdy się ugotuje.Kiełabsę wyjąć w trakcie i pokroić w półkrążki, boczek w kostkę) zalać wodą w garnku i gotować z zielem ang. i liściem laur.
Warzywa umyć i obrać.
Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na oleju.
Obie papryki pokroić w większą kostkę i wrzucić do zupy, por w półkrążki również.Pietruszkę i marchew w krążki i wrzucić do gotującej się zupy.
Całość gotować i doprawić.Dodać koncentrat.
Gdy cebula delikatnie się zarumieni podsypać mąkę, wymieszać i chwilę podsmażyć.Przelać do zupy, wymieszać.Posypać natką.
Smaczengo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 28.09.2014 11:48
pyszne wydanie forszmaku
ewelinapac 16.07.2011 10:16
super
PaniMISIOWA 10.04.2011 07:54
lubię takie swojski klimaty :-)
Jolanta40 04.02.2011 10:40
nazwa mnie zaintrygowała
banditka 29.10.2010 09:29
swietne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak