Sposób przygotowania

Kiełabsę, boczek i mięso (może być z kością, którą potem trzeba usunąć a mięso podzielić na cząstki-gdy się ugotuje.Kiełabsę wyjąć w trakcie i pokroić w półkrążki, boczek w kostkę) zalać wodą w garnku i gotować z zielem ang. i liściem laur.
Warzywa umyć i obrać.
Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na oleju.
Obie papryki pokroić w większą kostkę i wrzucić do zupy, por w półkrążki również.Pietruszkę i marchew w krążki i wrzucić do gotującej się zupy.
Całość gotować i doprawić.Dodać koncentrat.
Gdy cebula delikatnie się zarumieni podsypać mąkę, wymieszać i chwilę podsmażyć.Przelać do zupy, wymieszać.Posypać natką.
Smaczengo:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    swietne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    nazwa mnie zaintrygowała
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    lubię takie swojski klimaty :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    pyszne wydanie forszmaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !