Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
płatki kukurydziane
jajko 1 szt
śmietana 12% 3 łyżki
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela

Mortadelę pokroić w plastry grubości 1 cm. Śmietanę wymieszać z jajkiem i mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Płatki kukurydziane lekko rozkruszyć. Plastry mortadeli zanurzyć w masie, później obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.12.2010 17:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak