Sposób przygotowania

Na oliwie smażymy drobno pokrojony czosnek ok 2 min. Następnie dodajemy krewetki i przykrywamy. W 100ml ciepłej wody rozpuszczamy pół kostki rosołowej, dodajemy imbir i mieszamy. Zalewamy krewetki i dusimy, aż płyn się zredukuje. Można posypać świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę oraz cebulę kroimy w kawałki nadające się do wbicia na patyczki od szaszłyków. Podduszone krewetki wraz z papryką, cebulą i ewentualnie jakimś mięsem (ja użyłem schabu) nadziewamy na kijki. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy ok 30 min (aż papryka i cebula zaczną się przypiekać). Sosem powstały po duszeniu krewetek ( można w razie potrzeby zagęścić mąką) można polać gotowe szaszłyki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie przepadam za dużymi krewetkami ( co innego te malutkie:), ale danie z ich udziałem zaproponowane przez Ciebie wygląda naprawdę zachęcająco. Gratuluję.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musze kiedys je spróbowac bo nie miałam okazji
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    wygladaja apetcznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Prezentują się wyśmienicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    nie lubię krewetek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    wygląda smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !