Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
plastry cytryny 6 szt
masło 2-3 łyżki
sól
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 5 ząbków
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany

Czosnek i cebulę obrać i pokroić w plasterki. Ryby oporządzić i natrzeć majerankiem, tymiankiem, solą i ziołami prowansalskimi, do środka włożyć kilka plasterków czosnku. Dwa kawałki folii posmarować masłem, ułożyć po 3 plastry cebuli i kilka plasterków czosnku, na to położyć ryby, folię dokładnie zawinąć. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni, udekorować plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.12.2010 17:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak