Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 1,50 kg
marchew 200 g
pietruszka 100 g
seler 100 g
cebula 100 g
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki

Ozory wyszorować, dobrze umyć, włożyć do wrzącego wywaru z warzyw i gotować. Miękkie ozory wyjąc z wywaru, ostudzić zdjąć z nich skórkę, pokrajać na plastry. Warzywa pokrajać w paski, dodać do ozorków. Ozory podawać z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.02.2011 09:12
A mi się podoba
Tetiana 15.12.2010 15:21
uwielbiam to danie-ozorki są pyszne i delikatne!
MAŁGORZATA108 28.10.2010 17:15
Chyba się nie przemogę do tego dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak