Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietki 2
szynka konserwowa 8 plastrów
pieczarki 5
cebula 1
oregano
bazylia
ketchup
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Szynkę kroimy w drobną kostkę. pieczarki myjemy kroimy w kostkę i podpiekamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dorzucamy do pieczarek i dalej podpiekamy. Bagietkę przekrajamy na pół smarujemy masłem na wierzch posypujemy ser , bazylie, na to pieczarki i oregano. Warstwa szynki konserwowej i znów ser. Wkładamy do piekarnika w 100 \'C do momentu aż lekko stopi się ser z górnej warstwy.
Zapiekanki wyjmujemy z piekarnika polewamy ketchupem / lub sosem czosnkowym (wg.uznania) Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 20.09.2011 13:59
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak