Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z włoszczyzna w kapuście włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1
pęczek młodej włoszczyzny
mieso mielone z piersi kurczak 40 g
ryż 2 torebki
pieprz
przyprawa uniwersalna
koperek
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z włoszczyzna w kapuście włoskiej

Kapustę włoska w całości podgotować w osolonej wodzie. włoszczyznę (marchew,seler,pietruszkę) obrać i pokroić w kostkę ugotować w osolonej wodzie. Do miski wkładamy mięso, trochę bułki tartej, jajko.Por umyć i pokroić w talarki dorzucić do miski. Dołożyć posiekany koper, ugotowany ryż, doprawić do smaku. Wszystko razem zmieszać. Na kazdy liść kapusty nakładamy łyzkę farszu i zawijamy. wkładamy do garnka w którym gotowała się kapusta podgotować. Pod koniec wyciagamy gołabki dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Trzeba zagotować. Można włożyć gołąbki spowrotem do sosu lub połozyc gołąbki na talerzu i polać sosem. :)
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak