Sposób przygotowania

Kapustę włoska w całości podgotować w osolonej wodzie. włoszczyznę (marchew,seler,pietruszkę) obrać i pokroić w kostkę ugotować w osolonej wodzie. Do miski wkładamy mięso, trochę bułki tartej, jajko.Por umyć i pokroić w talarki dorzucić do miski. Dołożyć posiekany koper, ugotowany ryż, doprawić do smaku. Wszystko razem zmieszać. Na kazdy liść kapusty nakładamy łyzkę farszu i zawijamy. wkładamy do garnka w którym gotowała się kapusta podgotować. Pod koniec wyciagamy gołabki dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Trzeba zagotować. Można włożyć gołąbki spowrotem do sosu lub połozyc gołąbki na talerzu i polać sosem. :)
Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !