Sposób przygotowania

Kapustę parzyć w osolonej wodzie, oddzielić liście i zostawić by ostygły. Ryż ugotować w bulionie. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i marchew usmażyć na oliwie. Ryż wymieszać z mięsem, cebulą, marchewką i zieleniną, doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wyłożyć najgrubszymi i największymi liśćmi kapusty, posmarować warstwą ryżowo-mięsną grubości 1 cm i ponownie położyć kapustę, aż do wyczerpania składników. Potrawę przykryć i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po 20 minutach piec bez przykrycia kolejne 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pomyslowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !