Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos musztardowo-miętowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyż
mąka 1 łyż
wywar z wloszczyzny 1,2 szkl
mięta ekspresowa 1 saszetka
musztarda 1 łyż
żółtko jajek 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos musztardowo-miętowy

mięte zaparzyc w 1,4 szkl wrzątku. wywar połączyć naparem z mięty. Z tłuszczu i mąki zrobić białka zasmazka,rozprowadzic niewielka iloscia wywaru dodac musztardę i wymiszac. Doprawic do smaku. Pod zdjęciu z ognia zaprawić żółtkiem. Dodatek do mięs pieczonych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.05.2013 21:35
ciekawe połączenie smaków
Ania67 18.05.2011 09:56
ciekawa kombinacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak