Sposób przygotowania

Ziemniaka kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Mięso wkładamy do rozdrabniacza, doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy jajko. Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Pietruszkę siekamy i dodajemy do mięsa. Ziemniaki po ugotowaniu i odcedzeniu dodajemy po ostygnięciu do mięsa i mieszamy w rozdrabniaczu. Formujemy malutkie klopsiki i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju, często obracając. Makaron gotujemy all dente. Na dużej patelni nagrzewamy odrobinę oleju, dodajemy czosnek i po chwili nalewamy przecier pomidorowy. Gotujemy chwilkę na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Dodajemy makaron. Mieszamy. Nakładamy na talerzyk i na to dajemy pulpeciki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Wygląda wybornie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo fajny pomysl na spaghetti
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł z tym ziemniakiem. nigdy tak nie robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !