Sposób przygotowania

Przygotowujemy wywar z kostek rosołowych - 2 kostki + 1 litr wody.
Po zagotowaniu dodajemy 4 łyżeczki żelatyny . Mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia.W naczyniu do zapiekania ,bo ma najlepszy kształt ,układamy plaster szynki rogiem ku górze, na nim plaster sera Emmentaler . Smarujemy cienko majonezem, układamy ugotowaną wcześniej marchewkę ,pokrojoną w paski i pieczarkę marynowaną i zwijamy róg do rogu.Układamy kolejno obok siebie i zalewamy zimną już galaretą .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    szkoda,że nie ma fotki ale na pewno i ładnie i smacznie i kolorowo.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna, podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !