Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selerem naciowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy 400 g
ogórek kwaszony 1 duża szt
jabłka 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
olej 4 (do sałatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selerem naciowym

Oczyszczone i umyte łodygi selera kroimy w cienkie plasterki, lekko solimy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy je sokiem z cytryny.
Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do selera i jabłek
Połączone składniki sałatki skrapiamy jeszcze raz sokiem, polewamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Jest to niezbyt pracochłonna a jednak smaczna surówka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 14.01.2012 16:17
bardzo dobra
Dorota71 16.09.2010 13:53
selera mam baaardzo dużo,więc wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak