Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze sera pleśniowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 30 dag
gęstej śmietany 1 szklanka
czosnku 2 ząbki
bazylia świeża 1 łyżka
oregano 1 łyżka
dowolnego sera pleśniowego 10 dag
masła 2 łyżki
bulion 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze sera pleśniowego

Pieczarki kroimy w plastry, na patelni odparowujemy sok, dodajemy masło i podsmażamy razem z przeciśniętym czosnkiem,podlewamy bulionem, doprawiamy solą i pieprzem dusimy.
Dodajemy śmietanę, mocno podgrzewamy, dodajemy ser ,zioła, ogrzewamy do połączenia się składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 08.07.2011 10:30
super
eli82 08.07.2011 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak