Sposób przygotowania

Mięso rozbijamy cienko, solimy, posypujemy pieprzem, papryką i bazylią. Na każdy plaster kładziemy kawałek wędzonego boczku, cebuli i suszonego pomidora z zalewy. Zawijamy roladki, kładziemy na rozgrzany olej złączeniem do dołu, wtedy się nie rozpadną. Rumienimy je z obu stron, podlewamy wodą, wsypujemy pokruszone suszone pomidory i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy sparzony, obrany i pokrojony pomidor, niech się w tym sosie rozpadnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Nie jadłem dodaje do mojej ksiązki aby kiedy sprawdzic :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Uwielbiam suszone pomidory
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Grażyna sama suszy pomidory więc je póżniej wykorzystuje do takich smakowitości,świetnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne nadzienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !