Sposób przygotowania

Nerki umyć, przeciąć na pół i wyciąć przewody moczowe, dobrze wypłukać. Włożyć do wrzącej wody, obgotować, wodę wylać. Zalać małą ilością wody i gotować około 20 minut, wyjąć, pokroić w cienkie paski lub kostkę. Tłuszcz stopić, podsmażyć cebulę pokrojoną w półkrążki, dodać mąkę, znaczy zrobić zasmażkę. rozprowadzić ją wywarem z warzyw lub wodą z gotowania nerek( ok.2 szklanek). Powstanie sos, do którego włożyć nerki i dusić jeszcze około 10 minut. Podawać z kaszą gryczaną lub makaronem( tak lubi mój 10letni syn)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi być smaczne!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi być smaczne!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !