Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwa beza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukier puder 100 g
cukier 100 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwa beza

Cukry mieszamy ze sobą. Białka ubijamy na sztywną masę z szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier ubijając jeszcze kilka minut. Blachę wypełniamy pergaminem. Robimy niewielkie bezy. Suszymy około 2 godzin w nagrzanym do 120 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 12.11.2010 06:14
szybko i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak