Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-koperkowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 3 łyżki
śmietana 18-procentowa 2-3 łyżki
woda 1/5 szklanki
mała cebulka
płaska łyżka mąki 1
olej 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-koperkowy.

Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.Wlać
1/ 5 szklanki wody,dodać koper, przyprawy i pogotować ok.10 min.Do
kubka wlać 1/2 szkl.wody, dodać śmietanę,mąkę i rozmieszać
mieszadełkiem aby nie było grudek i połączyć z sosem mieszając do
całkowitego połączenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak