Sposób przygotowania

Aby bakłażan nie był gorzki, po pokrojeniu go na plastry posypujemy go obficie solą i zostawiamy na około pół godziny. Potem płuczemy na sicie i osuszamy. Posypujemy ulubionymi ziołami ( ja dałam rozmaryn, tymianek i majeranek), pieprzem czarnym i ziołowym i grillujemy po kilka minut z obu stron. Możemy to zrobić też na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej. Podajemy z dipem na bazie jogurtu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię z czosnkiem i oregano
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też taki robię latem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam bakłażany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !