Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z cukinii

Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy i nie wydrążamy nasion (w młodej cukinii, która ma około 20cm, skórka jest miękka a nasiona są malutkie). Kroimy na cienkie plasterki. Dodajemy jogurt i mieszamy. Danie jest banalnie proste, ale smak jest rewelacyjny. Moim zdaniem nie ma potrzeby solenia tej mizerii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 14:33
warto wypróbować
Mysiunia 10.09.2011 19:12
nie sądzilam ze tak mozna - super!
Kopiko1983 22.02.2011 09:15
Z cukinii jeszcze nie jadłam, ale muszę przyznać, że przepis robi wrażenie! A ta spiralka - po prostu cudo!
Renia_Kawa 11.11.2010 15:38
Ja kupiłam na Allegro :)
Anna169Hosz 10.11.2010 19:08
Dzięki...muszę gdzieś taki kupić...bo zachorowałam na takie spiralki, wyglądają obłędnie:)
Renia_Kawa 10.11.2010 17:51
Do Anny Hoszowskiej :) Spiralkę robi się za pomocą takiego świderka firmy Tupperware.
Anna169Hosz 10.11.2010 11:03
Też robię jest pyszna...ale tak pięknie nie potrafie podać... jak zrobiłaś tę spiralę?
krzyniu1984 30.10.2010 11:42
fajna!
Natalia/tubisiek 29.10.2010 10:22
tak jeszcze nie próbowałam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak