Sposób przygotowania

Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy i nie wydrążamy nasion (w młodej cukinii, która ma około 20cm, skórka jest miękka a nasiona są malutkie). Kroimy na cienkie plasterki. Dodajemy jogurt i mieszamy. Danie jest banalnie proste, ale smak jest rewelacyjny. Moim zdaniem nie ma potrzeby solenia tej mizerii.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    tak jeszcze nie próbowałam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Też robię jest pyszna...ale tak pięknie nie potrafie podać... jak zrobiłaś tę spiralę?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia_Kawa

    Do Anny Hoszowskiej :) Spiralkę robi się za pomocą takiego świderka firmy Tupperware.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dzięki...muszę gdzieś taki kupić...bo zachorowałam na takie spiralki, wyglądają obłędnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renia_Kawa

    Ja kupiłam na Allegro :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Z cukinii jeszcze nie jadłam, ale muszę przyznać, że przepis robi wrażenie! A ta spiralka - po prostu cudo!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nie sądzilam ze tak mozna - super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !