Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z zielonej szparagi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200 g zielonej fasolki szparag
1 brokuł
seler naciowy
200 ml śmietany
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
pomidory 2 szt.
ser kozi 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z zielonej szparagi

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 10–15 min). W innym garnku ugotuj oczyszczoną z końcówek fasolkę szparagową (ok. 20–25 min). Odcedź ugotowane warzywa i przełóż do jednego naczynia. Dodaj umyte liście selera, pokrojony w kostkę kozi ser i pokrojone w ósemki pomidory (możesz dodać więcej niż 2 pomidory).

Przygotuj sos: śmietanę wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem.

Polej sałatkę sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak