Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowa z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2,5 l
cukinia żółta 1 szt
śmietana słodka 250 ml
mąka pszenna 1 łyżka
mąka kartoflna 1 łyżka
koperek zielony 1/2 pęczka
marchewka 1 szt
pietruszka korzeń 1/2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
czosnek 1 żabek
cukinia 2 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowa z cukinią

W wywarze z kurczaka z kostką bulionową ugotować marchewkę, pietruszke oraz cukinie pokrojone w grube plastry. Kiedy cukinie będą al dente część plastrów wyjąć i ostudzić. Resztę warzyw ugotować na miekko i zmiksować. Doprawić zupę pieprzem i solą. Zabielić śmietanką z maką, wcisnąć czosnek przez praskę i pogotować jeszce ok. 3 minut. Rozlać na talerze, posypać koperkiem i podawać z plastrami cukini( można także dorzucić groszek ptysiowy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.12.2013 00:03
bardzo ciekawa propozycja
MAR3STA 26.11.2010 16:55
jeszcze takiej nie jadłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak