Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce w waflu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 50 dag
papryki 1 sztuka
ogórków konserwowych 4 szt
żółtego sera 15 dag
jajek 2 szklanki
cebuli 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz bułka do panierki suche wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce w waflu

Mięso wyrobić z jajkiem, drobno pokrojoną cebulą i2 łyżkami tartej bułki, doprawić przyprawami . Oczyszczoną paprykę , ogórki i ser pokroić w paski, wafel pokroić na części skropić wodą, kawałki wafla posmarować masą mięsną , do środka kłaść po pasku warzyw i sera , zwijać i panierować w jajku i bułce smażyć na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak