Sposób przygotowania

Kapustę na wszelki wypadek dobrze odsączyć na sicie by nie było w niej soku .Rybę posolić i popieprzyć .Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć na nim rybę w całości z jednej i drugiej strony .Nie trzeba rumienić . Rozłożyć płat ciasta . Przeciąć na 3 części . Na jednym kawałku ciasta położonym na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia ) ułożyć kapustę a na niej płat ryby. Przykryć drugim płatem .Zasklepić brzegi . Z trzeciego kawałka ciasta zrobić dekoracje. Można oczywiście robić dowolne dekoracje ( gwiazdki, kwiatki, choinki ). Rozgrzać piekarnik do 20 stopni .Wstawić blachę i piec 25-35 minut aż kulebiak będzie rumiany . Podawać z czystą zupą rybną do popicia ( lub czystym barszczem czerwonym ).

Na Wigilię można zrobić taki kulebiak z kapustą iż grzybami i rybą .
Można z tej porcji zamiast jednego dużego kulebiaka zrobić 4 małe porcje.

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Z czerwoną kapustą jeszcze nie jadłam kulebiabów, ale bardzo lubię z białą :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    a ja nigdy nie jadłam kulebiaka
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawe zastosowanie czerwonej kapusty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Rzadko używam czerwonej kapusty, ale ten przepis kusi!
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !