Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada i gruszki w cieście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 120g
cukier brązowy 10 łyzek
gruszki 4 szt
jajko 3 szt
mąka 10 łyzek
kakao 2 łyzki
proszek do pieczenia łyzeczka
czekolada gorzka tabliczka
cukier puder
masło do wysmarowani formy

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada i gruszki w cieście

Masło utrzeć na gładka masę z 8 łyzkami cukru. Cały czas ubijając dodawać po jednym jajku, a nastepnie mąke przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodac czekolade pokrojona drobno. Przelozyc ciasto
do tortownicy o srednicy 22 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, ulozyc na wierzchu gruszki pokrojone w czastki lub kostke i posypac wierzch 2 łyżkami cukru. Piec przez ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.03.2011 22:43
Pycha!
patusia 31.01.2011 12:22
Wygląda przepysznie :)
matii6 28.10.2010 21:29
bardzo ciekawe i smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak