Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z tymiankiem i chilli

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
bułka czerstwa
jajko 3 szt
boczek 50g
papryczka chili
sos sojowy łyzka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki posiekana
Musztarda francuska Prymat łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat od 1-3 łyzek
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat łyzeczka
tymianek garść gałązaek (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z tymiankiem i chilli

Bułke namoczyc w wodzie. Drobno pokroic cebule, czosnek i boczek. Mięso wymieszac z cebulą, czosnkiem, boczkiem, ziołami, musztardą, pieprzem, papryczką. Odcisnac bułke i dodac do masy. Wymieszac. Jajka wbic do miseczki i rozbełtac. Dodac do miesa i wymieszac na jadnolitą masę. Jesli masa jest zbyt rzadka dodac stopniowo bułke tartą tyle zeby sie odpowiednio zagęściła. Piekarnik nagrzac do 200st. Mase włozyc do keksówki wyłozonej folią aluminiowa. Wyrównac powierzchnię. Włozyć do peiaknrika na 50-60 minut Wierzch posypac tymiankiem i chilli. Na cieplo pyszne
miesko ale źle sie kroi za to jak ostygnie jest jeszcze lepsze i ma bardzo dobrą zwartą konsytencje do krojenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.11.2015 20:30
ładnie wygląda
eli_555 26.05.2011 23:21
pyszna ta pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak