Sposób przygotowania

Filet z dorsza pokroić na krótkie paski. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać w miseczce. W drugiej miseczce wymieszać ze sobą pokruszone drobniutko płatki i mąkę. Na patelni rozgrzać olej. Kąski ryby panierować w jajku i mące wymieszanej z płatkami. Smażyć je na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Coś pysznego ....
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    brzmi apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam dorsza, a tu tak smacznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetnie podana rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyglądają przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię tak przygotowaną rybę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !