Sposób przygotowania

Papryczkę chili przeciąć i pozbawić nasion, drobno poszatkować. Plastry ananasa odcedzić z zalewy. Zalewę wymieszać z miodem, sosem sojowym, przyprawą do grilla i chili.Polędwicę kroimy na osiem plastrów jednakowej wielkości. lekko rozbijamy po obu stronach. Następnie wkładamy na przynajmniej 2 godz do ananasowej marynaty. Kroimy na pół 4 plastry ananasa. Plastry z mięsa wyjmujemy z marynaty. Zawijamy w nie kawałki ananasa, dobrze spiąć wykałaczkami. na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim zrazy ze wszystkich stron przez 8-10min. Usmażone trzymamy w cieple. Na wypieczonym sosie podsmażamy pozostałe plastry ananasa. Odsączamy je.Na talerzach rozkładamy plastry ananasa, na nich układamy zrazy. Danie można udekorować listkami szałwii.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !