Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica babuni

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1,5 kg
jajko 2 szt
olej do smażenia 4 łyżki
musztarda 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica babuni

Mąkę zmieszac z jajkami i z musztardą. Całość wymieszać na jednolitą masę. Brytfanne natłuścić olejem, włożyć do niej polędwicę, na mięso polać grubą warstwę przygotowanej masy musztardowej. Piec w piekarniku o temperaturze 180°C, masa musi lekko zbrązowieć.Po upieczeniu pieczeń pokroić w grube plastry. Można podawać na zimno lub na gorąco .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 07.01.2011 16:00
pewnie pyszne
Magdalena80 22.12.2010 22:28
polędwica babuni- miłe skojarzenia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak