Sposób przygotowania

Udziec kroimy w plastry. lekko je rozbijamy i opruszamy solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajko i lekko je roztrzepać. Wsypujemy mąkę, sól i ubijamy do czasu aż powstanie gładkie ciasto. Plastry mięsa zanurzamy w cieście a następnie w płatkach owsianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy opanierowane sznycle. Smażymy je z obu stron. Po usmażeniu dekorujemy ćwiartkami cytryn. Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    zrobie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego......

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !