Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po żydowsku

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 80 dkg
machewka 4 szt
pietruszka 3 szt
pieprz, sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po żydowsku

Mięso wypłukać ,marchewkę obrać i pokroić w kostkę wrzucić na zimną wodę. . Gotować na wolnym ogniu,nie doprowadzać do wrzenia- około 3 godz .Pod koniec doprawić przyprawami i posolić do smaku. Mięso pokroić w kostkę i razem z marchewką wyłożyć na talerze i zalać rosołem i posypać pietruszką.
Rosól podawać z makaronem naleśnikowym ,to taki z jakiego robimy zwykłe nalesniki ,tylko nie dodajemy cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 07.01.2011 15:57
smaczny
Mariolka1 02.12.2010 15:33
czesto robie rosol

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak