Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK POD PIERZYNKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1/2 kg
śnieżka 2 szt
galaretka cytrynowa
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK POD PIERZYNKĄ

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka.
Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj,wymieszać drewnianą łyżką. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić.Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.Ubić śnieżkę
i dodać czerwoną galaretkę.Na biszkopt wykładamy jabłka a na nie masę ze śnieżki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika148 12.12.2010 23:06
pysznosc :) bardzo dobry przepis ! polecam kazdemu wyprobowac
Gonia555 15.11.2010 15:25
Pyszny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak