Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka.
Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj,wymieszać drewnianą łyżką. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić.Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.Ubić śnieżkę
i dodać czerwoną galaretkę.Na biszkopt wykładamy jabłka a na nie masę ze śnieżki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pyszny...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika148

    pysznosc :) bardzo dobry przepis ! polecam kazdemu wyprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !