Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem żurawinowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: dżem żurawinowy

Żurawinę dokładnie przebrać, a następnie połowę owoców przetrzeć przez sito i przełożyć do garnka. Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Dodać pozostałe owoce i gotować do momentu aż staną się szkliste. Gorącym dżemem napełniać słoiki i odwracać do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.02.2014 11:34
Co za pyszności :)
mirosława4 29.08.2011 19:52
smaczny i zdrowy na przeziębienie
Katarzyna/kate1980 28.10.2010 09:05
jak jest bardzo dojrzała to nie ma problemu aby ją przetrzeć nawet surową
Margo1 28.10.2010 07:45
ciekawe..
iwa643 28.10.2010 07:14
ja kupuje we sklepie
Dorota76 27.10.2010 21:58
uwielbiam żurawinę
SmacznaPyza 27.10.2010 20:52
surową żurawinę przecierać? jesteś pewna?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak