Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cztery białka
kubek cukru
szczypta soli
dwie krople soku z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Wlać białka do misy miksera, dodać szczyptę soli i ubijać je na sztywną pianę. Następnie dodać do niej partiami cukier, nadal ubijając. Musi powstać gęsta piana.
Włóżyć część tej piany do szprycy i wyciskać jć na blaszę
aluminiową formując dowolne kształty.
Włóż blaszkę do nagrzanego do 100 st.C piekarnika na
ok. trzy godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.05.2012 15:23
uwielbiam
aleksa123 18.11.2011 20:28
pycha
Marzena34 31.05.2011 09:11
wspaniałe
jola1512 02.05.2011 12:46
pycha
Gonia555 05.11.2010 19:39
Lubiane w dzieciństwie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak