Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z gęsich jaj

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

plastrów wędzonego boczku kilka
pieczarki 5 szt.
sól i pieprz
olej 1 łyżka
jajo gęsie 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z gęsich jaj

Boczek pokrój w drobną kostkę. pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. dodaj pieczarki, lekko osól, chwilę podduś. Wbij jajka gęsie, smaż na małym ogniu, mieszając (najlepiej kreśląc łopatką ósemki). Gdy jajecznica się zetnie, przypraw ją pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.08.2011 20:58
nie jadłem gęsich jaj
annagebalska 15.04.2011 09:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak