Sposób przygotowania

W letniej wodzie rozpuścić drożdże.Sypkie składniki wymieszać ,dodać wodę z drożdżami i zagnieść ciasto.Ciasto klei się do rąk.Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i odłożyć do wyrośnięcia na około pół godz w ciepłe miejsce.Piec w 170 st około 1 godz 20 min.W trakcie pieczenia chleb smarować kilka razy wodą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    uwielbiam chleby z ziarnami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny taki swojski, u mnie zawsze szybko znika
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aż mi zapachniało chlebem.......
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam domowe pieczywo
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !