Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z ziarnami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
ziarna słonecznika 3 łyżki
siemię lniane 3 łyżki
otręby pszenne 3 łyżki
płatki owsiane 3 łyżki
sól 1,5 łyżki
drożdże 2 dkg
woda letnia 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ziarnami

W letniej wodzie rozpuścić drożdże.Sypkie składniki wymieszać ,dodać wodę z drożdżami i zagnieść ciasto.Ciasto klei się do rąk.Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i odłożyć do wyrośnięcia na około pół godz w ciepłe miejsce.Piec w 170 st około 1 godz 20 min.W trakcie pieczenia chleb smarować kilka razy wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.10.2013 15:52
fajny chlebek
IZABELA29 31.05.2013 09:12
uwielbiam domowe pieczywo
ben-ka 30.05.2013 14:04
aż mi zapachniało chlebem.......
IZABELA29 04.09.2012 08:58
pyszny taki swojski, u mnie zawsze szybko znika
Krystyna32 21.05.2012 06:58
pycha
Mariusz17 10.11.2011 17:27
uwielbiam chleby z ziarnami
monika154 18.07.2011 14:02
fajny przepis
agata1722
agata1722 04.11.2010 15:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak