Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w ciepłym mleku, dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać żółtka oraz całe jajko cukier olej margarynę sól i wyrośnięte drożdże wlać mleko i wyrobić ciasto. Ciasto musi być wyrobione luźno, odstawić do wyrośnięcia. W między czasie należy zagrzać powidła dodać orzechy i migdały i wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na małe kawałki i rozwałkować na mały placek. Posmarować powidłami zwinąć w rulon i pokroić na 10 cm i posmarować roztrzepanym białkiem piec ok 25 min w temp 180 C. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !