Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i moczyć przez kilka godzin w wodzie, odcedzić, wywar zachować, prawdziwki posiekać. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać. Kminek, ziele angielskie i liście laurowe wrzucamy do 2 litrów wrzącej wody, wlewamy wywar z grzybów, dodajemy ziemniaki i prawdziwki, gotujemy 10 minut. Do połowy śmietany wsypujemy mąkę, mieszamy i hartujemy, wlewamy do zupy. Jajka mieszamy z resztą śmietany i wlewamy cienkim strumieniem do gotującej się zupy, wlewamy ocet, przyprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Do talerza zupy dodajemy posiekany koperek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !