Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełko z kury 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
ziemniaki 0,5 kg
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Przyprawa uniwersalna kucharek-,sól,Przyprawa do zup Kucharek-,pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

W około 2 litrach wody na wolnym ogniu gotujemy skrzydełka,marchew,seler ,pietruszkę,ziele i liść.Po około 30 min dodać ziemniaki i gotować do miękkości.Zupę doprawić do smaku.Lekko zagęścić mąką i doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2013 13:18
pyszna i zawsze ja robię gdy nie mam pomysłu na obiad
anemon 02.03.2013 13:11
Smaczna i pożywna zupa u Ciebie.
teresa18 01.11.2012 20:00
super zupka
kuklik 29.10.2012 10:19
bardzo lubię
Krystyna32 17.06.2012 09:14
super
SyMiki 24.10.2011 20:48
pyszna
joanna77 07.06.2011 20:33
lubimy
matii6 04.11.2010 13:01
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak