Sposób przygotowania

Biszkopt;ubić białka z cukrem ,dodać żółtka i ubić na sztywno.Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ubitych jajek wolno mieszając.Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej masłem i piec w 160 st około 30-40 min.
Upieczony biszkopt wyjąć z pieca i gorący przekroić na pół.Wylać na ciepły biszkopt śmietanę i przykryć drugą połówką.
Na górze wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.
Ciasto jest pyszne..

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    dla takiego ciasta warto zgrzeszyć:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    świetny !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smaczności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale pychotka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetycznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !