Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier kryształ 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowy

Wiśnie należy wydrylować, wstawić do garnka i zasypać cukrem, zostawić tak na 2 godz. Następnie gotować wszystko na małym ogniu ok. 30 min. Od czsu do czasu mieszać żeby się nie przypaliło. Gorący dżem wykładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, pasteryzujemy ok.15 min. Dżem jest doskonały do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.11.2012 11:46
W tym roku to i ja mam takie zapasy:)
Anna169Hosz 02.07.2012 22:49
Rzeczywiście, doskonały do ciast.
KasiaK90 06.03.2012 15:32
super
gacopierz23 10.01.2012 22:45
pyszny
Ewelina38 22.11.2011 13:34
mój ulubiony
BernadettaP 21.11.2011 10:56
mój faworyt ze wszystkich dżemów !
kate.500 30.10.2011 00:30
na zime super
m1monika 30.06.2011 16:20
pyszny;)
rzenia15 29.06.2011 11:04
bardzo lubię wiśniowy dżem
Mariusz10 10.04.2011 23:22
ekstra dżem
Edyta38 28.03.2011 23:42
palce lizać
RenataZ-et 11.03.2011 20:59
Świetny domowy dżem
mirosława4 27.02.2011 13:52
pyszny
IZABELA29 17.01.2011 07:16
wiśniowy najlepszy
Bart 07.01.2011 21:31
smaczny
Magdalena80 07.01.2011 21:22
bardzo lubię
Grażyna13 19.11.2010 10:23
Pycha, uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak