Sposób przygotowania

Wiśnie należy wydrylować, wstawić do garnka i zasypać cukrem, zostawić tak na 2 godz. Następnie gotować wszystko na małym ogniu ok. 30 min. Od czsu do czasu mieszać żeby się nie przypaliło. Gorący dżem wykładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, pasteryzujemy ok.15 min. Dżem jest doskonały do ciast i deserów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, uwielbiam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    smaczny
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wiśniowy najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny domowy dżem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra dżem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    bardzo lubię wiśniowy dżem
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    na zime super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    mój faworyt ze wszystkich dżemów !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Rzeczywiście, doskonały do ciast.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    W tym roku to i ja mam takie zapasy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !