Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowo- bananowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cukru 0,5 szkl
mąki pszennej 2 łyżki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
budyń wanilinowy 1
banan 3
cukierki dekoracyjne 80 g
margaryny 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowo- bananowy

1. Mleko ( 1 i 1/4 szkl) gotujemy z cukrem.
2. Do reszty mleka dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną i wszystko mieszamyy. Następnie wlewamy do gotującego się mleka z cukrem i mieszamy. Gotujemy do zgęstnięcia, po czy studzimy.
3. Wystudzony budyń miksujemy z margaryną.
4. Banany obieramy, rozdrabniamy blenderem i dodajemy do kremu. Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak