Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ANDRUT KOKOSOWO-KAKAOWY

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 2 szklanka
wiórka kokosowe 20 dag
masło 2 sztuka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
jajko 2 sztuka
kakao 10 dag
andrut 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ANDRUT KOKOSOWO-KAKAOWY

1 KREM

1szkl. mleka zagotować z 1szkl. cukru. Dodać 20dkg wiórek kokosowych. Gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. 1 kostkę masła rozetrzeć w makutrze. Zwykłą bułkę namoczyć w mleku i wycisnąć. Bułkę dodać do masła oraz ostudzony krem.

2 KREM

2 jaja ubić na parze z niecałą szklanką cukru. Podgrzewając, dodawać pokrojone na cienkie plasterki 1 masło, stale ubijając. Dodać kakao na smak i kolor.

3 andruty z góry i 3 z dołu posmarować masą kakaową, a do środka dać samą masę kokosową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.03.2011 15:10
fajny krem
marta0906 24.09.2010 17:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak