Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 250 gram
groszek konserwowy 560 gram
kukurydza marynowana 8 szt
kiełbasa szynkowa 150 gram
sos cygański 1/8 l
remulada

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimno

Do 2 l wody dodać sól,łyżeczkę oleju i zagotować. Do wrzącej wody włożyć makaron,zamieszać,aby nie przylgnął do dna garnka i ugotować na małym ogniu.Po ugotowaniu przełożyć przez sitko,przepłukać zimną wodą i osączyć. Do makaronu dodać osączony groszek. Osączoną z zalewy miniaturową kukurydzę ułożyć na plasterkach kiełbasy szynkowej i posmarować odrobiną remulady. Następnie wędlinę zrolować. Makaron z groszkiem ułożyć w misce i wymieszać z sosem cygańskim.Zrolowaną wędlinę ułożyć na sałatce,przybrać \"gniazdkami\" z remulady i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 03.02.2011 15:24
ssmaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak