Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasek

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 9 sztuka
cukier 20 dag
mak 20 dag
wiórka kokosowe 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 sztuka
żółtka jaj 5 sztuka
cukier 3 łyżka
galaretka cytrynowa 2 sztuka
galaretka wiśniowa 2 sztuka
delicje 2 paczki
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasek

Białka ubić z cukrem,dodać mak,wiórka,proszek,upiec placek.

Budyń śmietankowy+3 łyżki cukru+5 żółtek-ugotować budyń.

2 galaretki cytrynowe,2 wiśniowe,2 paczki delicji.
1 puszka ananasów.

Na upieczone ciasto dać ½ masy, poukładać ananasy,zalać galaretka,gdy stężeje,dać druga polowe masy+ delicje na wierzch. Zalać druga galaretka.
2 galaretki rozpuszczać w wodzie na jedna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 24.12.2011 15:24
Pyszny placuszek
Krzysztof42 14.03.2011 15:09
dobre nie tylko dla ananasków
marta1371 22.12.2010 16:06
ciasto pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak