Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnice,zrobić dołek i rozbić do niego jajko i żółtko,dodać cukier i sól.Kawałki masła ułożyć na bokach. Wyrobić kruche ciasto.przykryć,odstawić do schłodzenia. Następnie ciasto krótko zagnieść,utworzyć wałeczek i pokroić na kawałki. Uformować kulki,przygnieść i palcem wycisnąć dołek. Białko lekko ubić,posmarować brzegi ciasteczek i oprószyć siekanymi migdałami. Ciasteczka ułożyć na blasze. Dżem przetrzeć przez sito i nałożyć na ciasteczka.Piec tak,aby ciasteczka były jasne. Po upieczeniu schłodzić na kratce kuchennej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniammmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !